Verslag Workshop sportochtend

Verslag Workshop sportochtend Verslag Workshop sportochtend
25 september 2018

Woensdagochtend 19 september j.l. is er voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 een alternatieve sportdag gehouden.

De leerlingen konden 3x 50 minuten uur les krijgen in sporten die je niet zo vaak doet of deze dag juist extra wilde doen.

Ze konden kiezen uit de volgende 7 sporten:

In de gymzalen werd Volleybal gegeven door Wanda namens de club Smashing Velsen en gaf Wesley Free Run lessen (Wesley4motion) in de andere zaal.

In de aula gaf Margreet Zumba Kids Dance (Fit4you2), terwijl Bregje in de kleuterspeelzaal aan Kinderyoga (Yogahib bij Zeezicht op het strand) deed.

Buiten het schoolgebouw werden er ook 3 clinics gegeven:

Sportschool Vogel (het gebouwtje naast school aan de Willemsbeekweg) had een echte Kickboks docent ingeschakeld.

Op het Vellesan sportgrasveld tenslotte, gaf Dennis Gouda voetbalvormen namens RKVV Velsen.

Naast hem brachten een aantal trainers (waaronder oud-leerling Luke van Leeuwen) van Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek de kinderen de fijne kneepjes van het rugby bij.

Het werd een enerverende en vermoeiende ochtend, waarbij onze leerlingen zich van hun beste kant lieten zien. De kinderen waren over het algemeen zeer enthousiast.

Ik denk zeker dat een aantal kinderen naar aanleiding van deze ochtend een van deze 7 sporten gaat beoefenen

Al met al een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling (en ook verbetering) vatbaar is.

Alle leerkrachten en workshopverzorgers: heel hartelijk bedankt!!! Zonder jullie hulp was deze dag niet gelukt.

Verslag van meester Harry