Inspectierapport 2017

Op 23 mei 2017 heeft de SBO De Boekanier de inspectie van het onderwijs ontvangen in verband met een regulier kwaliteitsonderzoek. Hierbij is gebruik gemaakt van het bijgestelde onderzoekskader voor 2017.

De inspectie heeft de kwaliteit van het onderwijs op De Boekanier in orde bevonden. De standaard “schoolklimaat” is zelfs met een goed beoordeeld, een heel mooi compliment voor een SBO-school waar met veel kinderen wordt gewerkt, die zich niet altijd thuis hebben gevoeld in het onderwijs of de eigen omgeving. Hiermee laat SBO De Boekanier zien, dat het SBO-onderwijs in het IKC IJmond (samenwerking met Jeugdzorg en het Speciaal Onderwijs) uit het juiste hout is gesneden. De inspectie heeft alle standaarden minimaal een voldoende beoordeeld en heeft naast die goed voor het Schoolklimaat ook nog verschillende standaarden ruim voldoende beoordeeld.

Quote betrokken inspecteur:
“Opvallend is de rust in de school en de prettige en ontspannen sfeer. De kinderen zijn goed aan het werk en de leraren bieden hen een duidelijke structuur”. Al met al een heel mooi compliment aan alle medewerkers van SBO De Boekanier;
“Samen komen we verder!”

Download PDF ›

Ondersteuningsplan De Boekanier 2014

Hoe onze school inspeelt op onderwijsbehoeften van zijn leerlingen en zorg draagt voor een ononderbroken ontwikkeling