Teamfoto

Klik op de foto voor een vergroting!

Kinderen ontwikkelen talenten binnen IKC IJmond
Onder het motto ‘Samen komen we verder!’ werken partners voor onderwijs, jeugdhulp en zorg samen binnen het Integraal Kind Centrum (IKC). Het gaat om SBO De Zeearend (van de Stichting Fedra), SBO De Boekanier (van OPO IJmond), SO De Antoniusschool (van de Aloysiusstichting), Kenter Jeugdhulp en De Hartekamp Groep.

De centra zijn te vinden in Beverwijk op De Zeearend en in IJmuiden op De Boekanier. Het IKC biedt ondersteuning op maat aan kinderen van 0-13 jaar, die meer nodig hebben op het gebied van onderwijs, begeleiding, opvoeding en behandeling.

Stevige basis
Kinderen krijgen binnen het IKC volop de ruimte om hun mogelijkheden te leren kennen en hun talenten te ontwikkelen. Op die manier ontstaat voor een kind een stevige basis voor zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfredzaamheid en weerbaarheid. Kinderen (en hun ouders) werken dagelijks aan belangrijke vaardigheden die nodig zijn om volop mee te doen in de maatschappij. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een succesvolle toekomst.

IKC IJmond heeft er zin in!
De nieuwe gevelborden hangen aan de panden. Het IKC heet kinderen van 0-13 met specifieke behoeften van harte welkom, want alleen samen komen we verder!