3e plaats schoolbasketbal!

3e plaats schoolbasketbal! 3e plaats schoolbasketbal!
08 maart 2016

Afgelopen maandag 29 februari j.l. in de voorjaarsvakantie vond in Sporthal IJmuiden-Oost het jaarlijkse schoolbasketbal plaats. Dit jaar deed de Boekanier met 2 teams mee: 1 mix-team en een jongensteam.

Schoolbasketbal 2016

Het mix-team begon maandagmorgen om 10.45 uur aan zijn eerste wedstrijd onder leiding van hun coach, de vader van Rijk Sliggers.  Tegen de Rozenbeek werd er verloren. De 2e wedstrijd werd overtuigend gewonnen van de Toermalijn 2. De 3e wedstrijd tegen de Pleiaden 1 werd helaas verloren……… uitgeschakeld!!!  De kinderen uit dat team, te weten: Francesca, Marsha, Le Anne, Sedat, Rijk en Kyan konden toch met een goed gevoel afscheid van het toernooi nemen. De 3e plaats in hun poule. Prima gedaan hoor.

Schoolbasketbal 2016

Om 11.15 uur was het de beurt aan het jongensteam onder leiding van de moeder van Dani Kalwij. De eerste 2 wedstrijden tegen de Toermalijn 1 en Pleiaden 2 verliepen fantastisch en werden overtuigend gewonnen. Een plaats in de volgende ronde was reeds veilig gesteld. De laatste wedstrijd tegen het Kompas Oost werd ook gewonnen.: 1e in de poule!!!
Een kwartier later moest er al een begin worden gemaakt in de nieuwe poule. Er zouden in ieder geval nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. De nummers 1 en 2 van deze poule zouden dan later op de middag in de kruisfinale mogen spelen.  De eerste wedstrijd tegen de Beekvliet werd na een spannende slotfase gewonnen. De tweede wedstrijd tegen de Pleiaden 1, werd ook gewonnen, dus we waren al zeker van een plaats in de……HALVE FINALE… gekkenhuis…Dat daarna de 3e wedstrijd werd verloren van De Molenweid deed er niet meer toe…Toch weer 1e in de poule.

Schoolbasketbal 2016

De halve finale werd meteen na de laatste poulewedstrijd gespeeld en dat bleek toch iets teveel voor onze jongens. Er werd na een spannende wedstrijd terecht met 8-4 verloren van de latere winnaar de Duinroos. Jammer……
De wedstrijd om de  3e en 4e plaats werd met groot machtsvertoon met 28-0 gewonnen van de Plataan. Geweldig gedaan jongens.

Alle jongens, te weten Dani, Damian, Jordan, Dylan, Delano, Jasper, Jonathan, Sven en Milan:

VAN HARTE MET HET WINNEN VAN DE 3e plaats!!!

> Bekijk alle foto’s in het fotoalbum <

Jullie hebben de sportieve naam van onze Boekanier weer hoog gehouden.

Gefeliciteerd…

Verslag: Harry van der Burg

 

 

VorigeVolgende