ANWB Streetwise op De Boekanier

ANWB Streetwise op De Boekanier ANWB Streetwise op De Boekanier
10 maart 2017

Op 8 en 9 maart kregen de leerling les van het team van ANWB Streetwise. Vooral op woensdag 8 maart was het afzien voor een aantal groepen. Het regende behoorlijk, toch ging het programma door. Donderdag was het weer gelukkig veel beter. De leerlingen hebben een prima inzet getoond en de praktijklessen krijgen nog een vervolg in de klas met een speciale digibordles. Over twee jaar hopen we ANWB Streetwise weer te mogen begroeten.

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Wij vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en mede dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland zijn de lessen mogelijk gemaakt.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat verschillende onderdelen:

• Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
  • Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.